14 April 2016

Abang Eusoff demam, batuk dan selsema

Assalamualaikum..

Abang Eusoff demam, batuk dan selsema.

Start tak sihat waktu di sekolah hari Selasa lagi. Sementara menunggu abang dan papa sampai rumah petang selasa tu, papa whatsup gambar abang longlai di pangkuan papa dalam perjalanan balik rumah. Sedih pulak.. sebab abang kalau demam memang berhari-hari..sebab susah makan ubat. Kena gaya pujuk baru makan.

Malam tu dalam demam melepek je kat katil.. abang mintak nak buat homework. Katanya kena siapkan nanti teacher marah. Hati mama dan papa, terharu sungguh rasa.. sebab tengok daripada keadaan, abang demam dengan badan sangat panas tambah batuk dan selsema, nampak sangat lemah.. tapi masih juga minta nak siapkan homework yang dia dapat haritu. Cekal sangat gayanya.. Alhamdulillah.. mama papa suka.. Kekalkan! :p

Mama, papa bagikan je.. sebab dia bersungguh... Dalam payah, badan tak sihat tu..abang siapkan juga homework matematik dua pages. Dalam payah, abang gigih mengira tambah nombor dengan alat kira-kira.. Walaupun kiraan mulut tak selari dengan kiraan jari tarik bola-bola tu.. Takpe mama, papa bantu mana yang salah.. Siap je homework, abang minta nak tidur dalam bilik mama, papa malam tu.. 

Hari Rabu, abang masih demam, batuk, selsema dan hari ini pun masih sama.. dah dua hari abang tak bersekolah. Tiap-tiap hari pun sebut homework yang dah siap tu tak hantar lagi kat teacher. 

Takpe esok Jumaat, harapnya abang dah sihat sepenuhnya. Insya Allah..

Homework esok boleh hantar. Esok mesti abang dapat homework dua kali ganda pula dari teacher yang kena buat weekend nanti. Ye laaa.. dah cuti dua hari kan?

Bertabahlah abang...hihi..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015