01 December 2016

Abang boleh ikut jadual..πŸ‘

Assalamualaikum...

Hari pertama di bulan Disember 2016.. sejuknye.. dari pagi bawa ke petang mendung.. waktu tidur 2.00 - 4.00 (2 jam) anak-anak, mama pun layan mentido sekali. 

Sekarang dah bangun dah... cuma Elyass masih lagi dibuai mimpi.. sedap eee tido, malam kang abis la mamaπŸ˜…

Progress ikut jadual abang hari pertama, Alhamdulillah.. setakat waktu entry dipublish, sangat good. Cuma ada la masa dan ketika.. kena ulang-ulang suruh.. dia buat lembik badan la..... "saya penat la mama nak reading lagi ni.." dan macam-macam lah! Mama kene banyak sabar.... bukan sabar arini je.. kebe sabar 30 hari akan datang juge. Insya Allah..

Yang penting kena bertolak ansur. Abang dah bertolak ansur ikuti jadual yang mama dah tetapkan.. mama pun bertolak ansur pendekkan masa sini sikit.. sana sikit... bila abang dah ngadu "penat la mama..", "saya nak tengok cerita ni sampai abis sikiiit lagi mama"... dan banyakk lagi permintaan dia.

Takde la bulat-bulat ikut masa jadual.. benda yang boleh dipertimbangkan dengan budi bicara.. mama pertimbangkan....





Excited abang dengan reading sebab dia dah boleh reading dah.. Alhamdulillah... Cuma perlu diperlancarkan lagi terutama perkataan yang panjang-panjang..

30 hari to go abang.. Insya Allah abang boleh!

Dah request nak beli story book banyak-banyak dah...πŸ˜…

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015