28 November 2016

Nasi goreng kicap + pat

Assalamualaikum...

Harini abang Eusoff ke sekolah.. memanfaatkan masa-masa terakhir bersama teacher dan kawan-kawan yang ada. Tak lama dah.. 3 hari ni je.

Sebab untuk Disember, mama papa decide untuk tidak menghantar dah abang ke sekolah. Jadual cuti sekolah mama dah atur.... harap abang mudah la mengikut jadual tu.. πŸ˜…

Elyass seperti biasa, pepagi dah minta mor, tapi terputus pulak stok mor kali ni.. papa lupa nak beli.. dah mengamuk seround pun.. pepagi dah buat perangai yeee...

Mama biarkan je.. sesambil buat nasi goreng kicap + pat untuk menggantikan mor. Tetiba senyap jeee.. tengok-tengok elok menunggu mama masak kat pintu dapur. Siap hidang atas meja merah... terus duduk ngadap nasi. Lupa dah ke mor dia..πŸ˜‚πŸ˜‚



Menu sangat senang untuk dak kecik. Berselera Elyass makan.. tapi tak habis pun, banyak sangat agaknya nasi.. tapi pat habis licin..✌

Kekadang rasa kejam bila tak memujuk.. tapi kalo dipujuk makin melarat pulak dia mengamuk. Jadi lately ni mama biarkan dia mengamuk puas-puas dan lelama bila dah reda, baru mama peluk cium..

Tak sure la elok atau tak cara macam ni..😌





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015