01 November 2016

Lagi 2 bulan je.. boleh guna lagi ni... :)

Assalamualaikum...

Asyik-asyik cerita adik je mama tulis untuk memori disini. Cerita abang jarang-jarang ada.. Sebab abang seharian sekolah. Adik seharian dengan mama..memang cerita adik je la lebihnya.. :)

Ok.. harini cerita abang.

Pagi tadi pakaikan sock untuk abang sewaktu nak ke sekolah. Dah berlobang! Pakaikan semalam masa nak gi sekolah masih elok je lagi... tengok-tengok harini berlobang sebesar peumbuk abang dah.. fuhhhhh.. macam mana buat pun entah laaa.. Nak tukarkan sock lain, dia tetap nak pakai sock tu jugak.. "Takpe la mama... takpe..takpe..." Dalam hati, terdetik juge.. kalo mama sock macam ni konfirm dah tak selesa.. Balik karang mama jahitkan ye.. Lagi 2 bulan je pun dah nak abis tahun 2016. Nanti nak masuk darjah satu, mama beli sock baru. 



26hb November anak-anak dah start cuti sekolah dah pun.. tak sampai sebulan je lagi dah kan? Abang Eusoff tetap akan ke sekolah macam biasa untuk Disember ni, sebab ambilkan dia "Package Zamrud" dan abang kena ke sekolah berpakaian sekolah lengkap juga. Biar dia belajar reading lebih dengan teacher sambil mama dan papa pun, pulun tiap-tiap malam ajar abang reading Jawi dan Rumi. Progress reading abang setakat ni, Alhamdulillah... ada perkembangan positif sejak akhir-akhir ni.

Mama excited dengan kemampuan abang.. Slowly but surely!! 


Dalam November/Disember ni juga abang ada peperiksaan di CIC dan peperiksaan di sekolah keb untuk penentuan kelas bagi tahun 1, 2017. Harap ok lah dia nanti tu...

Tepek sini video untuk persembahan hari convocation abang 05 November 2016 nanti. Namun sedihnya..sebab abang tak dapat ikut serta sebab sama tarikh pulak dengan majlis perkahwinan Pok De Eusoff dan Elyass. Takpe laa.. nanti tengok update fb CIC saje la untuk majlis convo tu..

video

Mama/Papa minta teacher bagi abang joint latihan persembahan..sebab excited dia balik sekolah mesti buat persembahan kat mama, papa dan Elyass pulak..

Love you abang <3

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015