18 May 2013

Cerita nanak ngikut papa kerja

Assalamualaikum...

Selamat berhujung minggu kepada semua...=)

Untuk kenangan sepanjang pembesaran nanak. Video yang diambil bertarikh 10 May  2013.
Teman papa buat kerja kat MSN, sambil plan lepas tu nak bawak nanak ke Sepang, jumpa adik Aiman dan kakak. Esok hari minggu maka, boleh la kami jalan-jalan larut malam kan..

video

Sekarang umur nanak dah 2 tahun 7 bulan... sudah tidak  baby lagi... gaya dah cam abang-abang dah pun... kan??....'_______'...

Kami ni kadang-kadang kalau en.suami kerja hari weekend.. kalau dah takde apa-apa nak buat kat rumah + boring dok berdua, memang kami akan ikut en.suami pergi kerja. Biasanya en.suami bagi je ikut... melainkan kalau kerja tu kerja outstation, ambik masa sepanjang hari, kerja out door, kerja yang tak membolehkan dia nak fokus pada anak dan isteri... dia tak bagi ikut jugak. Kesian kat mama ngan nanak katanya.

Kalau dapat ngikut nanak sangat la suka.. sebab dia leh nyibok  memvontoti papa buat kerja. Tapi dia tak de lah ngacau papanyer buat kerja, cume ikut je la kemana-mana.....Kalau papa kena stayback kat office, kami ngikut.... biasanya papa kasi nanak tengok boboiboy je la... terus leka, tak kacau papa wat keje dah...

We are best frend forever!!

Tapi kalau time-time tu nanak mood tak berapa nak stabil... memang mengacau kerja papa jugak pun. Mujur lah papa jenis cool je lagi-lagi ngan nanak kesayangan dia ni. Layan je la mood tak stabil nanak tu sambil buat kerja. Agak-agak tak leh nak fokus kerja, kene lah mama bawak ke mana-mana dulu.. Ajak makan ke..jalan-jalan ke... Nanak akan ok.

Kekadang nanak ni tak leh duk kat satu-satu tempat dalam tempoh masa yang lama. Cepat boring agaknya.. melainkan duduk kat rumah..sebab kat rumah banyak benda dia boleh buat, boleh main dan kat mana-mana aje dia boleh nak pergi... Masuk bilik tu, keluar bilik tu.. masuk bilik lain pulak.. tengok tv, main basikal... Saya rasa semua anak kecil macam ni kan...?  

Papa perati orang buat kerja, caye pun same..sambil tengok boboiboy yakk.

Sebab tu kalau nak bawak nanak ikut papa kerja, kena bawak bekal tab.. nak tengok Upin-Ipin @ Boboiboy. Tak pun cukup sekadar hp papa ngan mama.. Tengok video-video dia sendiri. Leka la dia...

Caye Khilfi Eusoff...ngeeeee...'______'

Waktu ikut papa pergi MSN ni, nanak tak sempat boring lagi sebab tempat dia luassss dan nanak bebas berlari sesuka hati dia je.. jadi mama leh duduk-duduk sambil ambil gambar nanak. Papa lak leh fokus perati pada kontraktor yang buat kerja.

Cuma dah dekat nak abis kerja papa, nanak buat hal... nangis "nak ayer"... dahaga agaknya tawaf satu dewan besar tu... Kesian dia...

Eh..appa annerr..?!?

Papa datang balik, dia pun same..

Aksi di kejauhan... kalo di zoom..muka nanak masa nih lawak sungguh!

Papa pergi..dia pergi jugak

Tido eh nanak..?? kiki

Kejar kat papa lak..

Papa ngan nanak ibarat isi dengan kuku...tak dapat dipisahkan..sangat rapat. 
Kekadang nak susu.., nak ndii [mandi], nak acyik auk ayam [nasi lauk ayam], nak boboiboy yakkkkk [boboiboy pulak].. memang akan mintak ngan papa, walaupun mama ada depan mata dia je pun. Kalau papa tak respond sebab tengah wat kerja, atau papa tidur, atau ape je lah.. baru lah dia mintak tolong ngan mama.

Kadang rasa best... kadang rasa jelessssss... hohoho


2 comments:

  1. thehehe time2 cmni la best lyn dia..mzt becok ni kalo dpt borak ngn dia...

    nsb baek xmeragam bile ikut papa dia tu..budak baik nih cayalah..

    ReplyDelete
  2. Kalo dpt jalan memang baik aje dia lov...
    Lagi2 tempat yang boleh berlari-lari tu... Seronok sangat sampai tak ingat pende...
    Berlari je lah kerja dia..

    Semakin hari rasa makin besar dia..
    Rindu lak zaman baby eusoff...mmm

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015