06 March 2016

CIC Safary Hunt Sport Day 2016

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.., 05 March 2016 (Sabtu) bertempat di Stadium Badminton Cheras, sekali lagi kami berkesempatan menghadiri CIC Sport Day 2016 bertemakan Safary Hunt. Untuk tahun ini, sport day bermula di sebelah petang. Sedikit bimbang dengan mood petang abang Eusoff, takut mengantuk..



Tapi Alhamdulillah... dia tersangat lah ok dan nampak excited bila dah sampai kat stadium. Laju-laju je nak cepat masuk ke stadium.. nak jumpa teacher dan kawan-kawan katanya. Lepas dah hantar abang masuk group.. mama, papa dan Elyass cuci mata di luar stadium, tengok gerai-gerai jualan. Kami habiskan kupon dengan membeli makanan jualan. 3 bekas spaghetti, 2 air kotak dan 3 plastik kecil keropok ikan. Selesai membeli, terus naik ke tempat duduk penonton di bahagian atas.


Jauh sangat di atas duduknya.. tak nampak jelas abang di mana dah. Tapi mama, papa tak letih tangan pun melambai-lambai di kejauhan tanda sokongan yang tak pernah kurang.


Sepanjang majlis berlangsung, mujur lah mood Elyass sangat ok. Tak merengek langsung. Abis 3 plastik keropok ikan makan sorang-sorang. Bila ada muzik-muzik rancak, layan juga dia.. bertepuk tangan sambil pandang warna-warni pakaian abang-abang, kakak-kakak kat bawah.

Mama, papa dan Elyass @ CIC Safary Hunt Sport Day 2016

Dapat makan tak pandang kiri kanan dah..

Mama, papa sangat excited waktu kumpulan biru, BlueHyppo mempersembahkan lagu pasukan.. Waaa, semangat lain macam tau.. dah la sehari dua ni abang dah tunjukkan kat mama, dia punya pergerakan kaki tangan lagu tu.. mau je berdiri dan buat sama..heheh Tapi tak buat la.. nanti apa lak parent lain kata kan.. :)

Hyppo..hyppo! go! go! go!

Bermula aktiviti sukan, tak dapat nak fokus dah mana abang waktu tu di lapangan arena. Cuma mampu doa je, apa pun acara yang abang sertai, buat bersungguh-sungguh. Tak menang, tak apa. Janji abang dah cuba setakat mana abang mampu..

Heheh.. memang tak menang pun.. Papa ada masuk jenguk dekat-dekat.. katanya abang berlari sambil menguap...hahaaaaaah... macam tu pun boleh tau abang ni.. penat dan ngantuk la tuu..

Tahniah kepada pemenang-pemenang cilik Children Islamic Centre.. Terutama pemenang dari group BlueHyppo, terutama lagi kepada pemenang dari CIC Prima Samudera... dan  yang paling best lagi kumpulan BlueHyppo menang sebagai pasukan sorak tau.. Yeaayyyyy!! Tak sia-sia latihan abang kat rumah saban malam tu... hiihihihi

video


Maskot-maskot mewakili rumah sukan -Yellow Girrafe, Green Crocodile, Red Lion, Blue Hyppo

video

Nak bergambar ngan teacher sebenarnya ni..sekali tu terambil video laa... takpe, mama abadikan juga di sini untuk kenangan abang Eusoff besar nanti.

Tahun ni tak menang, jadinya abang dapat button badge je tanda penyertaan

Selesai majlis lewat petang dah.. keluar dewan terus mintak aiskrim.. mintak nasi goreng tayya (patayya), dan minta nak tidur..

Memang tertidur sungguh dalam perjalanan balik..

Walaupun abang tak menang.. tapi mama bangga dengan kesungguhan abang.

Tahniah sayang..!!





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015