18 October 2015

Bilik tidur Eusoff & Elyass :: Cornice, wallpaper & Cat

Assalamualaikum...

Hari ini, 17 Oktober 2015, hati berbahagi-bagi.. samada ke ofis untuk selesaikan mana-mana kerja yang sempat, sekurang-kurangnya tidak terlalu rushing Isnin nanti, ataupun stay di rumah buat kerja-kerja packing barang-barang untuk berpindah nanti, dan tengah hari sikit keluar untuk melihat progress rumah dan mencari cat untuk rumah. Kalau ada sepuluh tangan, dan badan boleh dibelah dua, pastinya saya memilih untuk kedua-duanya. mmmm..

Memandangkan masa untuk berpindah sudah tersangat suntuk, lebih kurang hanya tinggal dua minggu sahaja lagi... jadi hari ini, saya memilih untuk urusan rumah dulu. Esok, ada masa bolehlah ke ofis pula. 

Untuk bilik tidur abang Eusoff dan Elyass, papa, mama sudah putuskan untuk menggunakan warna biru untuk keseluruhan ruang (seperti permintaan abang Eusoff), dan untuk feature wall kami gunakan wallpaper Kaison sahaja. Murah dan menarik juga. Selain daripada mahukan kelainan daripada bilik mereka sekarang.


Cat pilihan hati untuk si kecil-si kecil kami, Nippon Paint :: SUMMER BREEZE 5169

Model Wallpaper Kaison bergaya sambil makan chipsmore..

Progress untuk bilik tidur abang Eusoff dan Elyass hari ini, contraktor tengah mengukur-ngukur untuk pemasangan cornice. Hari ini boleh siap dah katanya. Kami tak buat syiling kapur untuk keseluruhan ruang pun. Kaedah berjimat mana yang boleh jimat.. :)

Kerja-kerja memasang Cornice di bilik anak-anak

Nanti saya update lagi progress terkini bilik anak-anak ye..?

Bai..No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015