13 August 2015

Elyass Turn-ONE!

Assalamualaikum

Alhamdulillah, setahun sudah berlalu usia Kashfi Elyass. 11 Ogos 2015 sudah genap 1 tahun.
Rasa gembira sungguh mama dan papa. Tak sangka, dalam hari-hari melalui fasa yang sikit sukar, akhirnya sudah satu tahun pun kami mengharungi nya! Fuhhh...

Hihi bukan la kami mengeluh.. bukan..bukan.. tapi rasa tak percaya, sekejap sungguh masa berlalu. Anak yang dahulunya kecit, kenit.. sekarang dah membesar bagai juara. Bukanlah susah mana menjaga Elyass.. tapi biasalah anak kecil, tak senang nak duga perjalanan harian kita. Ada hari-hari buat perangan.. Allahuakbar.. sabar je la. Mahunya buat perangai berjemaah dengan abang.. memang haru la hari itu. Semput dibuatnya..

Tapi semua itu adalah catatan kenangan kami menjaga anak-anak. Pasti akan kami rindu bila diorang dah besar panjang nanti.. Itu pasti!

Kek birthday Elyass yang disalah eja... hal kecil je.. No problem..

Takde sambutan secara hebat pun. Kami sambut ala kadar ber-4 sahaja. Jadilahh... Tarikh hari lahir Elyass jatuhnya hari Isnin. Jadi balik dari kerja Isnin tu baru kami mencari kek. Keadaan jadi susah sikit nak jelaskan kat abang Eusoff nak sambut birthday adik, sebab dia sebuk menanya.."Birthday saya ke mama?" hehe.. Saya dan suami iye kan saje.

Alhamdulillah, Sambut ber-4, seronok juga walaupun kelam kabut sikit. Kelam kabut sebab rupa-rupanya dalam diam abang Eusoff jauh hati..sebab mama belikan kek adik je.. nyanyi lagu happy birthday adik je... suruh dia duduk jauh sikit sebab mama nak ambik gambar adik je.. 

Menangis teresak-esak... siap mengajuk lari dalam bilik..Kesian.. Badan sado tapi jiwa sensitip berbunga-bunga.. kihkihkih

Sebelum..

Selepas..

Jadinya.. kek yang satu kena la share tiup lilin sama ngan abang, share potong kek sama ngan abang, dan mama papa kena nyanyi lagu birthday sebut dua nama. Ambil gambar pun kena ambil sama-sama dengan adik..hihi -Mama curi-curi gak ambil gambar adik sorang je pun.. hihi.. dapat!

Potong kek sama-sama, sorang guna pisau..sorang guna tangan jer..

Abang suapkan kek..nyum..nyum.. terima kasih abang..

Untuk anak mama papa; Kashfi Elyass:

Alhamdulillah.. anak mama sudah 1 tahun. 

Terima kasih Allah menganugerahkan kami anak yang sangat comel, sihat tubuh badan, sempurna fizikal dan mental. Semoga anak ini membesar dengan rahmat keberkatan-Mu. Permudahkan kami dalam membesarkan anak ini Ya-Allah..

Tepek video sini untuk kenang-kenangan..

video


Happy Birthday Sayang!!




2 comments:

  1. Yeaaay!!! Dah setahun...happy belated befday elyass sayang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih aunty Jaja.. Kim salam Aysara yerrkkkkkkk... From Elyass with luv.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015