23 February 2017

Just want 1 school, not two school :(

Assalamualaikum...

Curi masa..curi masa... mencatat kenangan untuk anakanda berdua.

Harini pun sedikit kelam kabut. Sebab papa outstation. Jadi tugas mama kena ambil sekolah agama, hantar sekolah kebangsaan dan ambil dari sekolah kebangsaan. Alhamdulillah dalam sakit/berat kepala.. settle semua tugas tu! Awal pagi je papa hantar abang ke sekolah agama.

Mama yang mengantar, mengambil pun macam penat sikit...heheh..sikit je la.. Inikan pula anak kecil usia 7 tahun. Harini dah berbunyi-bunyi sewaktu hantar ke sekolah kebangsaan. Saya copy sini status tengah hari tadi di : Nordianah Alias

Inspirasi mama
=============
Mama, i'm so sleepy...πŸ˜–
Boleh saya just want, one school.. not two school mama?
.....sepi.....
πŸ‘‡si kecik ni pun sleepy.. tersengguk-sengguk waktu balik dari hantar abang ke sekolah kebangsaan.
*maaf kalo penggunaan English abang salah :p
5 days left!
==========
-Photo Mug / Magic Mug
-Iron Label
-Bunting/banner Rm2.00 sekaki

Cerita pasal abang, gambar si adik..hihi.. boleh jee..😊

Dia minta nak satu sekolah je.. tak nak dua sekolah.. katanya dia penat, dia ngantuk..

Allahuakbar.. sedih pun ada waktu dengar luahan rasa abang Eusoff tu... mmmm.. tapi tak mampu nak tunaikan permintaan dia. Sebab mama dan papa hantar ke dua school adalah untuk abang dapat ilmu duniawi dan abang dapat juga ilmu ukhrawi. 

Waktu mama sebaya abang dulu pun, mama kena pergi dua school, sekolah Agama Rakyat dan Sekolah Kebangsaan. Cuma bezanya... mama start sekolah agama darjah 3, dan kalau tak silap 3 hari seminggu je.. 

Yang abang ni, seawal 7 tahun dan 5 hari seminggu, Isnin - Jumaat, penuh.

Ye..mama faham.. abang penat, abang letih. tapi sabar yee.. alah bisa, tegal biasa. Insya Allah lama-lama nanti abang mampu nak menghadapi keadaan macam ni. 

-Abang dah lancar membaca Iqra'
-Abang dah boleh mengeja rumi, tapi merangkak-rangkak

Takpe.. mama yakin abang BOLEH!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015