21 February 2017

Can mama, but just a little bit

Assalamualaikum...

Terasa seperti hilang rentak dah nak berblog. Tak reti nak karang ayat dah..hihi.. Up status di Nordianah Alias atau lebih nak suruh orang kenal sebagai "Anak Pok Yah Kreatif", simple-simple je pasal Eusoff dan Elyass. At least terupdate la juga perkembangan diorang walaupun tak jelaskan secara terperinci..


Tujuan asal aktif fb sebenarnya nak berniaga sahaja pun.. takut kalau terlalu hard selling.. nanti kawan-kawan, customer-costumer boring kan.. jadinya kita up juga lah status perihal anak-anak sebagai selingan untuk bacaan santai semua. 


Harini hari kelam kelibut..


Dalam pukul 9.00pagi air paip takde setitik pun. Abang balik sekolah agama 10.30. Kalau air masih juge belum ada.. naya ni.. Sebab abang, balik sekolah tak kira pagi atau petang.. sah-sah peluh basah baju! Terus terfikir, mandikan je dua beradik ni kat masjid (depan sekolah agama abang)


Gigih berangkut semua bag sekolah, baju sekolah, tuala, sabun mandi, bedak, perfume, lotion, sikat... demi nak siapkan dua beradik nih.. Lelah sungguh..! Tapi mama success.. dalam kelelahan itu..hihi.. Pukul 11.10, settle siapkan dorang, dan terus bawak makan nasi.. dan tapaw bekal di kedai sahaja.. Pukul 12.20 sampai sekolah kebangsaan abang..


Up sini status fb tengah hari tadi. Ini pun kira gigih juga ni.. sebab hati tercuit-cuit.. terkiki dalam jiwa, nak biarkan dulu, update nanti-nanti takut lupa.. Abang dah ke dewan sekolah, mama masih depan sekolah dalam 5 minit.. up status ini dulu! 


Gigih tau tak...hihi... :) 



Inspirasi mama
=============
Kebelakangan ni banyak barang sekolah abang hilang tanpa dapat dikesan. Tanya tuan badan pun, dia jawab tak tahu. ðŸ˜¥ Tupparware biru (bekas nasi) + botol air.. bekas pensil.. pensil.. pensil warna.. pemadam.. pembaris.. penggorek😵
Harini niat nak beli alat tulis kat koperasi sekolah. On the way hantar tadi, bg tau la niat mama tu.
M : abang, nanti kite gi koperasi jap ye. Mama nak beli barang-barang abang.
A : Ma, parents not allowed!
M : ðŸ˜’
A : Just kids can go inside school.
M : ðŸ˜§ What ever la abang. Tapi mama kena masuk gak kejap nak beli barang-barang abang.
A : Can mama, but just a little bit.
M : ðŸ˜² (Just a little bit?????) Kikikikikiki.. geli hati mama bang.. -ticer tirah baca ni malu mama tauuu bang..😂😂😂
Alert promosi
----------------
1. Photo mug / magic mug
2. Iron Label
3. Bunting/banner Rm2.00/kaki


Sampai ke malam ni pun masih terasa geli hati.. Punya dia suka nak cakap English.. ikut dan dia je cakap apa-apa pun.. Mesti dia confident sangat dengan ayat dia tu.. Owh abang...hihi

Memang dia suka nak bercakap English.. sampai kami kat rumah pun broken English dengan dia.. Entah betul..entah tidak.. kami tibai je.. demi nak support abang Eusoff speak in English.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015