17 April 2012

Nanak mahu asah bakat..kasi tajam..hehe

Salam Isnin....

Saya rasa hari isnin nie cool je...... Sebab banyak dah kerja yang perlu dibuat saya dah plan dalam kepala... nak buat itu...itu...ini...lepas tuh itu lak.... Harap-harap semua yang saya dah plan akan settle hari ini...chayok! Chayok!

Sebalik yang cool ade gak yang kurang cool... Semalam saya dah siap niat puasa ganti untuk hari nie.... tibe-tibe, terpaksa dicancel atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan oleh seorang wanita.... haiiiiiis.... Semangat yang dah berkobar-kobar nak ganti puasa kene lak postponed minggu depan....:-)

Hari ini cut off date pengiraan gaji bagi staff pengurusan... So, dah tahu hari nie akan banyak kerja la untuk dibuat.. termasuk la pengiraan OT pekerja-pekerja...memandangkan dah tertunggak 2 hari cuti, sabtu dan ahad..belum sampai kol 10.00pg, dah berlonggok borang-borang OT dan cuti kat atas meja.... huhu...takpe..saya suka..saya suka...
~~Kesebokkan membuatkan masa saya bergerak pantas dan tuntasss!~~

Semalam ade sesuatu yang terjadi membuatkan saya ggeerrrammmm..sangat. Nie le sebabnyer:

Nampak tak......? En. suami kata nanak tulis nama dia.. "Azam" ye ke....?

Nanak saya yang chomel tu dah pandai nak mengasah bakat yang masih terpendam... Ha tuh dah terkeluar bakat sebagai seorang pelukis @ designer kot....!! Kat dalam bilik mama dan papa plak tuh die jadikan tempat lakaran untuk menunjukkan bakat... geram betul.... Mana dapat pensil la si nanak kecil nie.. Seingat saya dalam rumah saya tak ade pensil pun!! Kalau pen ada la..tapi semua tu duduk kat tempat tinggi..memang susah nanak saya nak panjat ambil...

Meronda saya dan en. suami mencari kedai stationery nak carik pemadam malam-malam nie.. Last-last dapat beli kat Seven Eleven... (Mujur conteng ngan pensil..., kalau pen ke, magic ke...confirm en. suami kene carik kedai cat malam-malam nie... (Jangan buat lagi tau nanak.....mama tak gemar..)

Owh...mungkin juga nanak saya nak jadi seorang architect nanti.... hehe..semoga berjaya la hendaknye...!! :-p

Nak tidur dulu..Bubui....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIANA SAILA
Designed by UMIESUEstudio 2015